Peckco als volgende stap voor jouw groeiende webshop.

Details

  • Client Peckco
  • Categories merkontwerp, merkstrategie, visuele identiteit, webdesign
  • Diensten merkstrategie, merkidentiteit, visuele identiteit, ontwerp website
  • Samenwerkingen Jan Sterk
View Website
Wanneer je als webshop succesvol bent krijg je te maken met allerlei groeipijnen. Opschalen van bijvoorbeeld het orderproces om deze groei aan te kunnen is één van de uitdagingen die aangepakt moeten worden.

Peckco is het e-fullfilment bedrijf dat het gehele orderproces op zich kan nemen voor webshops. Van het voorraadbeheer tot het orderpikken en verzendklaar maken van weborders. Ook het afhandelen van retouren kan worden verzorgt zodat jij je met je kerntaken kan bezighouden.

 

Voor dit bestaande onderdeel binnen Malanico, de groeibriljant MDI fulfilment, hebben wij de complete merkpositionering mogen uitwerken. Naast een zorgvuldig uitgewerkte positionering voor het nieuwe merk hebben wij een passende merknaam bedacht en de huisstijl vormgegeven. Een compleet nieuwe merkidentiteit waarmee de ambities waargemaakt kunnen worden.

 

 

Peckco is er voor iedere ambitieuze webshop de geschikte partner die weet wat nodig is, de schouders er onderzet om de transformatie van jouw webshop mogelijk maken. Naast een efficiënt fulfilment proces bieden zij moderne en transactiegerichte oplossingen om de gewenste opschaling van jouw FMCG webshops makkelijk te maken.

 

Door dicht bij de essentie van het merk te blijven vonden wij een krachtige oplossing voor de nieuwe naam en de huisstijl. Je voelt in woord en beeld dat het draait om transformatie. Dus niet alleen de volledige fulfilment van een weborder en deze van A naar B te transporteren. Peckco is namelijk de belichaming van die vakkundige veranderaar die al haar kennis & ervaring zal aanspreken om naar jouw behoefte te luisteren, te inventariseren, te adviseren om de gewenste transformatie van jouw hardgroeiende webshop mogelijk te maken.

 

We hebben dan ook bewust gekozen voor een vriendelijk en professional lettertype voor titels en bodycopy. Voor het font van de pay-off is bewust gekozen voor één met een digitaal karakter dat geassocieerd kan worden met online en programmeren. Ook voor het kleurenpalet is gekozen voor kleuren die kracht, passie, kennis en groei uitstralen.
Kleurenpalet

De naam 

Wij hebben gekozen voor een naam die dienst van Peckco terug brengt naar de essentie, een internationaal karakter heeft en de rechterhand is die doet wat het moet en gericht is op resultaat.

PECK = oppikken
Zoals een vogel een zaadje met de snavel oppikt

CO = joint
Zoals de co-driver een rallydriver door het parcours navigeert.

Op de achtergrond transformeert Peckco jouw weborderproces naar de volgende fase.

De huisstijl

Als we het beeldmerk nader bekijken komt de regen merkidentiteit sterk naar voren. Dit beeldmerk staat dan ook voor flexibiliteit, (digitaal) transformeren, opschalen maar kan ook gezien worden als een ‘box’. Het verwerken van weborders is waar e-fulfilment omdraait.

Doorvertaling van de huisstijl

Illustraties voor Peckco

concept website