Nieuwsbericht

Behaal zakelijk resultaat uit Facebook

8 januari 2015 - blog, social media - , , , ,

De start van een nieuw jaar hangt vaak samen met goede voornemens. Bij mij staat hierbij m’n gezondheid centraal en ik wil het ATB’en weer snel oppakken én zodra het kan, stap ik weer op de racefiets met m’n clubje. Ook gezonder eten is een veel gehoord voornemen van velen in mijn omgeving. Zakelijk heb ik ook een aantal doelen gesteld waarbij groei vóór BrandZuiver en samenwerking mét partners voorop staan.

BrandZuiver wil je helpen bij het waarmaken van je zakelijke voornemens. Dat kan zijn door het uitwerken van een merkstrategie, -identiteit en/of campagne. Van strategie tot concept, van creatie tot resultaat. Zo leggen we de basis van jouw merk voor de komende jaren vast.

Vervolgens vullen we de verschillende communicatiemiddelen in die jouw merkverhaal ondersteunen. Voor ieder merk is dit weer anders, maar zoals ik al eerder schreef is social media onontbeerlijk in je mix.

Facebook is hét social media platform dat het meest gebruikt wordt door Nederlanders. Je zal het misschien niet verwachten maar het Facebook icoon wordt al snel 14 keer per dag aangetikt om de laatste updates te checken.

Mijn collega Aljo Hartgers blogde deze week op Marketingfacts al wat Facebook dit jaar gaat brengen. Een inspirerend artikel om dit jaar mee te beginnen.

Ik heb hierbij de door hem genoemde zes trends hieronder opgesomd die je moet weten voor je merkstrategie:

  • Video is king;
  • Organische bereik voor pagina’s komt ten einde;
  • Luisteren en reageren maakt het verschil;
  • Creativiteit is goedkoper;
  • Mobiel groter dan desktop;
  • Adverteren voor bereik.

 

Het is nu het moment om Facebook als communicatiemiddel definitief toe te voegen aan je mix en te profiteren van het potentiële bereik.

Omdat Facebook verreweg het meest populaire social media platform is kun je dit omzetten naar klinkende munt. Inter- en nationale merken doen dit reeds langere tijd en door een juiste strategie is Facebook een belangrijke pilaar die het merk versterkt.

Dit wil jij natuurlijk ook!

Maar waar moet je beginnen?

Als je je merkidentiteit hebt bepaalt is de eerstvolgende stap een Facebook Content Strategie te ontwikkelen waarin je de continuïteit van je merkcommunicatie waarborgt.

De tweede stap is dat je alle mogelijkheden kent hoe je geavanceerd kan adverteren op Facebook. Zodat je weet hoe je conversie pixels en custom audiences kunt toepassen. Facebook is dan ook een geweldig platform om via advertenties je doelgroep te bereiken. Bovendien is dit pure noodzaak, aangezien het organische bereik voor pagina’s verder zal terugvallen.

De combinatie van originele content, actieve betrokkenheid en adverteren leggen de juiste basis om jouw plek te veroveren en te laten groeien binnen dit platform.

BrandZuiver helpt je graag op weg om een Content Strategie op te zetten zodat jouw goede voornemens via social media gerealiseerd kunnen worden. Waarbij BrandZuiver de dagelijkse social media taken overneemt zodat jij je kan focussen op de hoofdzaken.

Neem gerust contact met ons op, om eens van gedachten te wisselen. Tot dan!

Creatief Merkstrateeg | Directeur